Friday, July 8, 2011

Europe trip -Day 3

Hari ke-3 sudaaa....Korang ingat lagi x aku cerita pasal shopping mall kat Paris ni? Kalau x ingat, boleh click kat sini. Yessss...Galeries Lafayette...Hari ni kitorang mesti pergi jugak! Kami check out hotel pukul 10am. Kat Europe mmg waktu check out adalah before 10am. Lepas tu kami boleh tinggalkan beg2 kat hotel tu...Flight ke Barcelona petang..so sempat lagi kitorg nak menghabiskan sisa2 terakhir kat Paris...


Kitorang start naik train kat station ni...Gare De L'est...Kalau day 1 kitorang stop kat station Opera..kali ni terus je stop kat Station Chaussée d'Antin.


Memang cantik mall ni...:) Ni pic dari dalam mall bahagian bumbungnya....


Ok..aku minat giler bau perfume Hermes ni...Semalamnya aku dah usha kat kedai kat luar..jauh lebih murah dari kat sini...rase menyesal x beli semalam...:( bau sangat best tapi...antara sbb aku x beli....Disebabkan yang ni latest punya..so yang ni Eau de toilette...so x berapa nak berkenan...


Ha tengok...Dior yang macam2 saiz adaaaaa....


Kalau yang ni agak2 berapa lama boleh tahan ek? hahahaha...

Area2 mall tu banyak jugak shop lot yang jual barang2...


Ni Opera....pernah aku tulis kat entry sebelum ni....


Cantik x trench coat ni? Aku sangat2 nak beli..tapi ada suara2 angel cakap "Ni last day kat Paris dah...takkan nak pakai kat Malaysia kot..." Lepastu aku ignore je ada setan berkata "Lepas ni pergi Barcelona and Amsterdam..kat sana pon sejuk jugak..." ignore....ignore that setan...:)Tapi sekarang...aku nyesal babe!

After berwindow shopping (aku) and bershopping sikit (hubby ku)..Perot pon lapar..kali ni dah x lalu nak makan McD.. Opposite hotel kitorg tu ada Restoran Arab and ada sign HALAL..yang bestnya..ada NASI!!!! yeeaaahhhaaaa...So macam2 mane pon kitorg kena jugak patah balik ke hotel sebab nk ambik skali barang2...


So..ni la Restorannya....Pelik sikit restoran ni..deco dalamnya dah ok dah..ada frame ayat2 Al-Quran...tapi...dlm fridge ada gak araknya...ish..ish...ish..Kitorg ni yakin je la dgn ape yg kitorg makan...:)


Ini lah nasi yang dimaksudkan..Tersangat lah sedapnya..and 1 pinggan ni aku kongsi dgn b...harga?? 6.50 euro...:p


Lepas makan and lepak2 pekene cahaya matahari sikit, kitorg pon gerak la ke airport..kali ni bukan kat Orly airport...kitorg naik flight Jetstar kat Charles de Gaulle Airport...Macam biasa, kami naik train...


Sepanjang perjalanan, ni lah view kami..masyarakat sane sgt lah berseninya..sampai setiap dinding nak dicontengnya..terowong2 jangan kata lah kan..Apa2 yang namanya dinding, mesti x terlepas punya...even ada kedai2 yang maybe dah lama x beroperasi, habis pintu kedai tersebut..and byk gak yg kitorg nampak kenderaan2 yg xterlepas dr contengan2 sebegitu rupa...hihihi...


Ni contoh lagi 1..:)


Ni rupa airportnya....


Ni after checked in...


and waiting for our driver....hihhihi...



Barcelona! Here we come! :p


Haaa!! There he is....:)Mane2 je la driver kitorg ni bwk kenderaan rasmi kami tu kan...:)

Naik flight dari Paris ke Barcelona lebih kurang 1 jam 40 minit...Flight kitorang masa tu pukul 6.30pm...so sampai Barcelona dah malam...

Day 3 ends here....:)

4 comments:

khairul farhan said...

Haha. lawa gila kot tempat orang

hazwah amin said...

Yup...kat europe bangunan diorg mmg terbaik!!

fahmie firas said...

hye salam perkenalan :)
Nice blog :)
dah follow :)
Kalau free singgah la ke blog saya :)
add la kat Fb :)
http://fahmiefiras.blogspot.com/

hazwah amin said...

Hi..
Thanx for visiting and following me in dis blog..:)
I pon dah singgah dah kat blog u..lepastu ter'click' pulak kat butang 'Follow" tu..hehehehe..:p