Tuesday, March 22, 2011

solemnization ceremony revealed part 1......

Hai sayangku semua....(nampak x betapa bagusnya mood aku sekarang ni....hehe)
Alhamdulillah...selesai sudah majlis sebelah johor...semuanya berjalan lancar seperti yg diharapkan...cuaca pon tersangat lah baiknya...mendung2 segan nak keluarkan hujan...padahal a day before and after hujan turun tersangatlah lebatnya.....
Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah....

First, aku nk share ngan korang mini pelamin untuk majlis akad nikah...aku decide nk buat dekat rumah sahaja...Kalau korang tak ingat, sila rujuk cerita sebelum ni..x perlu susah2..sbb aku syg korang lebih, so aku dah siapkan awal2 dah...so just click di sini...


Ni dia mini pelaminnya...mmg aku nak sesimple yang boleh...mula2 aku decide nk buat sendiri..tp at the same time try cari mana2 kedai yg boleh buat dgn harga yg muraaaahhh...so jumpa la 1 ni kat Felda Air Tawar 2...harga RM300..Kenapa aku x amik dengan person incharge for the whole wedding ceremony ni? sbb untuk mini pelamin pon dia nak berkira! mahal sehingga mencecah RM500 babe! baik lah buat sendiri kan????

Bantal2 comel yg colour pink and grey atas pelamin tu aku yg buat sendiri dengan bantuan mama mertuaku..:) bantal tu aku shopping kat sogo...RM6.90 untuk sebijik.. Then aku beli kain pink and grey masing2 1 meter setengah...beli kat kedai bapak member aku, Pian kat Kota Tinggi..dia bg murah..Harga sedara2..RM16 untuk dua2 kaler = 3 meter.....Aku pon bawak la ke KL...tunjuk kat mama mertua then dlm diam2 aku hint kat dia nak mintak tlg dia jahitkan kain tuk bantal2 tu...and finally! dia pon jahitkan...wink* wink* Pastu nak diikutkan sebenarnya carpet cream bulu2 halus tu xde kat situ...mak andam tu bg stage kosong je..so mcm tak cun..Nasib baik aku ade beli carpet bulu2 tu..Rancangan asal nk letak dlm bilik pengantin tp plan bertukar sbb nak buh kat stage tu...Carpet tu murah je uolzzz! RM35 untuk semeter...aku beli 2 meter = RM70....:) Then nak cover ujung2 stage tu sebab carpet tu x cukup lebar..aku pon beli la bunga2 then stapler kat hujung2 stage iteeewwww!!! selesailah pelamin mini ku ini....

Next entry aku cerita pasal kasut pulak k? :)

2 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

Ko bli ktne carpet bulu2 tu?comey lh

hazwah amin said...

beli kat KL..selayang kot...Husband aku yg pegi belikan...ko berminat ke? nanti aku try tanye dia semula k? :)